sâmbătă, 14 februarie 2009

Valentine's Day

Astăzi e Valentine's Day, dar cred că știați asta deja! Evident că nu puteam rata ocazia de a consemna pe blog acest eveniment. Vorba vine eveniment... dacă ții cu adevărat la cineva nu aștepți să vină Valentine's Day ca să îi arăți asta. Deci eu zic că e mai mult o sărbătoare comercială, cum văd și pe aici.

Dar să vă zic cum e în Japonia: tradiția (nu știu de când datează tradiția asta) zice că fetele/femeile trebuie, subliniez TREBUIE, să dea cadou ciocolată tuturor băieților/bărbaților din viața lor. Sunt ciocolate de două feluri: din dragoste și de obligație. (Că până la urmă toți care primesc se simt obligați asta-i altă poveste ). În funcție de prețul (evident mărimea) cutiei de ciocolată se categorisesc. Cu cât e mai scumpă cu atât trebuie să se simtă mai obligat Evident că dacă mai e însoțită și de alt cadou, cică de obicei o cravată (la noi ar fi cam aiurea pentru că mulți urăsc cravatele și mai știm și pe alții cărora nu le place să primească nici cămăși) deci cum ziceam dacă mai primesc și altceva e semn că treaba e serioasă! Așa că de vreo lună încoace magazinele sunt pline de ciocolată, de toate felurile, pe toate gusturile, de toate culorile și-n toate formele după cum se poate vedea și din poze.




Bun acu să vă zic ce fac eu în situația asta. În afara faptului că îmi place să mă adaptez la locul în care sunt și oamenii cu care interacționez, pentru că îmi place noul și schimbarea și să încerc mereu altceva, ar fi fost anost să m-apuc de cumpărat ciocolată doar de dragul de-a zice că respect tradițiile de aici. În schimb nu mi-am oprit experimentele la ușa laboratorului și, cum zic eu că aș putea găti aproape orice pentru că-mi și place, mi-am zis să mă apuc de făcut ciocolată. Tot am mai multe șanse cu ciocolata decât cu experimentele... Alea din laborator adică. Nu mai zic că băieții mei , vreo douăzeci la număr merită să le fac ciocolată de casă! La cât de simpatici și săritori sunt! Până la urmă s-au pricopsit cu mine (și eu cu ei!) și asta e, n-au ce face! Nu că nu le-ar plăcea

Eh, și cum ziceam m-am apucat de făcut ciocolată. Am început cu oarecare reținere nu de alta da' cum acasă era mama n-avea sens să mă apuc eu, deci nu mai făcusem niciodată! Și-a ieșit! Așa că peste stratul de ciocolată neagră ce mi-am zis, ia să pun unul de ciocolată albă! Și evident că a ieșit și ăla, tot îmi plăcea mie „ziua și noaptea” cum mâncam în copilărie. Dar nu m-am mulțumit cu atât. Ce să fac, cercetarea asta mă „împinge” mereu spre noi dimensiuni! Pentru că "the next best" pentru mine e ciocolata cu alune și stafide am zis hai să testăm și asta. Așa că am mai pus de-o porție de ciocolată. Și fiind sezonul căpșunilor și cumpărând și eu niște căpșune aseară, m-am întrebat oare ce iese dacă trec niște căpșune prin ciocolată? Credeți-mă că a meritat întrebarea! Din păcate am testat doar cu 2 căpșune, așa că trebuie repetat experimentul. E super grozav! E mai bun decât orice ciocolată şi orice desert! Așa da tratație de Valentine's! (aviz amatorilor!) Poze cu căpșunii n-am că i-am "testat" până să-i pozez, dar o să fie un next experiment deși cred că mai interesant e să încercați singuri! Adică nu singuri Și nu doar cu două căpșune! Deși în Românica mai e până la sezonul căpșunilor!


Bun, vorbeam de ziua de azi: nu trebuie neapărat să aștepți ziua asta ca să arăți cuiva că simți ceva special și nici nu trebuie să ai pe cineva special alături ca să te simți special! Chiar dacă sunt departe de prieteni și familie și chiar dacă nu există oficial nici o persoană specială în viața mea, simt toată dragostea de care am nevoie!

Destul cu poveştile! Trebuie să profit şi de cele peste 20 de grade de afară datorate furtunii de astă noapte aşa că am fugit pe plajă!
Să iubiţi şi să fiţi iubiţi!





2 comentarii:

  1. bati vreun apropo la faza cu perdoanele carora nu le place sa primeasca camasi?...subtil...bv...te pupacesc dulce si mi-e dor de tine...:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti se pare ca bat vreun apropo? :P vorbeam in general.

    RăspundețiȘtergere