joi, 18 decembrie 2008

Ce-aş putea face să simt şi eu spiritul Crăciunului???

În caz că nu ştiaţi, se apropie Crăciunul. Voi, cei de-acasă, nu cred că aveţi nevoie să vă aducă cineva aminte de asta... aici, la vreo 10.000 km depărtare însă lucrurile stau diferit. Aici Crăciunul nu e sărbătorit, aşa că mare brânză nu se întâmplă zilele astea, cu excepţia faptului că n-o să fim teoretic în vacanţă decât abia după Crăciun.
Brad am împodobit şi e cel mai tare din parcare! Experienţa de-o viaţă îşi spune cuvântul, asta ca să fiu modestă. Le-am explicat celor de aici de ce pentru mine e sărbătoare şi cine e Iisus. Bun, dar afară sunt 16 grade şi e soare, ceea ce nu-mi prea inspiră atmosferă de Crăciun... E drept că nici ploaia de ieri nu inspira mai mult decât somn... Aşa că apelez la ajutorul vostru: ce aş putea să mai fac pentru a aduce şi pe aici spiritul şi atmosfera de Crăciun???
Aştept sugestii!

4 comentarii:

  1. Fa-le o toba, niste carnati si niste racituri cu mult usturoi, cumpara o sticla de molan (sau cere-o de acasa) si da jos un CD cu Hrusca, sa-si faca seppuku dupa molan :)) Daca nici asa nu merge, inseamna ca n-au nici o sansa sa inteleaga the Romanian Christmas spirit :)))

    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  2. As adauga ceva la inceputul comentariului anonim la care ai raspuns "mersi frumos!", anume:"Cumpara (sau prinde) un porc (asa ca pt toata trupa de cercetare sf), naimeste un japonez barosan sa-l taie (conform normelor japoneze)in fata (sau in spatele) blocului din campus, pune sa-l parleasca, sa-l transeze pe specialitati, trateaza publicul cu sorici si toata pomana porcului chiar la locul crimei, apoi fa-le o toba, ..." etc., cum spunea anonimul. In lipsa molanului cred ca va merge si cu sake. Alta varianta ar fi sa prepari specialitatile de craciun ca la noi dar folosins, de ex., carne de scoici, iar la bautura, pt anul nou, poti sa pui la fermentat niste suc de bambus (banuiesc ca are ceva zahar), apoi sa-l distilezi (in laborator) pana ajunge la vreo 20-30 grade alcool. Un cozonac cu umplutura de alge amestecate cu cacao sau chiar cu rahat turcesc sau cu echivalentul japonez. Un fundal sonor merge cu Hrusca dar suprapus cu niste soapte de samurai. Si... nu stiu, ma mai gandesc

    RăspundețiȘtergere
  3. =)))) E o idee grozava sa "adaptez" Craciunul romanesc - varianta japoneza! Multumesc mult de sugestii! Dupa Craciun va povestesc cum a fost.

    RăspundețiȘtergere