miercuri, 22 septembrie 2010

Kagoshima

Kagoshima este al doilea oras din zona Kyushu pe care l-am vizitat si, totodata, locul unde se petrece actiunea dintr-un film japonez, Umizaru-The last message, pe care tocmai l-am vazut. Simpatic actorul principal si-n plus tentant sa ma apuc de scufundari, mai ales ca prima sedinta de acu cateva luni a fost extrem de tentanta. 
Revenind la plimbari, dupa Nagasaki am plecat spre Kagoshima. Din nou mare, din nou soare... N-am stat atat afara tot anul cat am stat zilele astea, motiv pentru care mi-am schimbat si „bronzul  de laborator” intr-unul adevarat. 
Atractia zonei este un vulcan in activitate situat pe o insula, Sakurajima, la cativa kilometri departare. Daca pe unde m-am mai plimbat n-am avut probleme cu praful pe strada pentru ca nu prea exista, aici s-au compensat toate, strazile orasului fiind pline de cenusa vulcanica, un nisip negru care, ca si nisipul, intra peste tot. 

 
Am luat feribotul ca sa mergem sa vedem de aproape vulcanul. Frumoasa insula, plina de pietroaie si cenusa. Cum soarele isi facea de cap, eu am scurtat plimbarea si m-am multumit sa privesc vulcanul  si marea de la un „foot spa” aflat in apropierea debarcaderului. Si cum nu parea ca norii or sa lase vizibil varful muntelui si nici ca actorul principal o sa faca vreun show, am preferat o plimbare cu varporasul decat sa ma apropii de vulcan. Si putina relaxare la "foot spa-ul" cu vedere la minunata priveliste din jur.


 
De departe privelistea parea mai interesanta, asa ca am facut o plimbare pana la un observator. Pe drum am dat si peste pestera in care un vestit samurai din zona se ascundea in vremi de restriste. Cred si eu ca nu-l gasea nimeni, totul e inconjurat de padure si mai e si la inaltime... Pe vremea lor sigur nu ducea drumul direct aici si nici gps n-aveau.
Intr-un final si-a facut si vulcanul numarul si-a aruncat putina cenusa, asa cat sa mai aiba locuitorii din zona ce aduna de prin curti si case.



Frumusel orasul si ca mai peste tot in Japonia, prevazut cu autobuz pentru turul locatiilor de interes. Din cenusa vulcanica am poposit in Fukuoka, insa povestea o sa apara ceva mai incolo.


2 comentarii:

  1. Minunate pozele, Ami! Faptul ca traiesti cativa ani in Japonia este extraordinar si iti furnizeaza amintiri grozave pentru mai tarziu. Autobuzul acela seamana cu vestitul tramvai din San Francisco. Ce este un foot spa? Adica stai undeva, cu picioarele in apa si mai ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e super si-as mai sta cativa!
    La foot spa stai cu picioarele in apa si admiri privelistea! Oricum apa cred ca avea vreo proprietate ceva ca era ruginie. Daca nu citesc kanji habar n-am ca scria acolo. Sunt si multe izvoare termale in zona, deh vulcanul...

    RăspundețiȘtergere