luni, 21 decembrie 2009

Fantezie de Craciun

In weekendul care a trecut, mai exact duminica, mi-am "incasat" cadoul de Mos Nicolae pe care l-am primit de la prietenii mei Matei, Marlene si Cristian (multumesc din suflet!): un bilet la un spectacol de Craciun, Christmas Fantasia sau cum zic japonezii -クリスマス フアンタジア Curisumasu Fantajia. Spectacolul a avut loc la Act City, despre care v-am povestit in alta postare, cladire care are si sali de spectacol, pe langa hotel, birouri, restaurante. Nu v-am mai zis pana acum ca Hamamatsu este un oras vestit si datorita muzicii. Atata doar ca pana acum nu am mers la nici un fel de concert, lucru care va fi remediat cat de curand.
Asa ca alaturi de Mos Craciun, in persoana lui Matei, am pornit spre Act City. Mos Craciun a facut ravagii printre doamnele si domnisoarele cu care ne-am intalnit si care i-au zis "kawaii santa" ceea ce in traducere ar insemna Mos Craciun dragalas, puteti vedea si voi ca au mare dreptate!




Sala de spectacol construita pe patru nivele m-a uimit. Mai multe informatii despre sala aici. Si ma gandeam cu tristete la cum a fost la ultimul spectacol pe care l-am vazut la Iasi, inghesuit in sala de la Luceafarul, cu o parte din orchestra doar... Pentru a vedea cum arata o sala adevarata de spectacole, click aici. Chiar nu suntem si noi in stare sa facem asa ceva in tara? Dar sa nu revin la lucruri mai dragute.
Ne-am inveselit insa cu cateva colinde cantate de elevi de liceu si-am ramas uimita din nou pentru ca intreg spectacolul este organizat de un liceu din Hamamatsu, care are orchestra, trupa de dans, balet. Cu toate ca sunt doar elevi, pot spune ca au facut o treaba minunata.
Dupa ce am ascultat cateva colinde si cantece de Craciun interpretate de orchestra, partea de scena pe care era orchestra a coborat si-a inceput spectacolul. Inca nu ma pot obisnui cu toate amanuntele astea tehnice de care japonezii se ocupa atat de bine. Adica tot mi-a picat fata sa vad scena coborand...





Spectacolul a fost o imbinare de teatru, cantec, balet, prima parte fiind mai mult despre cum e perceput acum Craciunul, a doua insa prezentandu-l sub aspectul religios. O multime de colinde, la unele din ele fiind si publicul din sala indemnat sa cante. Pana la urma Craciunul e o sarbatoare de care trebuie sa ne bucuram toti.




Dupa concert a urmat o repriza de shopping daca tot trebuie sa vina mosul...






Pot zice ca incep sa simt ca vin sarbatorile desi pentru majoritatea japonezilor aceasta sarbatoare nu este importanta si-n plus afara e un soare care numai la Craciun nu ma face sa ma gandesc!

5 comentarii:

  1. A fost un spectacol cu adevarat minunat....motiv pentru care trebuie sa repetam miscarea ;).

    Cu drag,

    Marlene

    RăspundețiȘtergere
  2. DAAA!!!! E super sala si vreau sa merg la un concert!
    Inca o data multumesc frumos pentru cadou! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce poze frumoase!Cu un asa Santa dulce,era si normal.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.revista22.ro/ambasadorul-kanji-tsushima-un-prieten-al-romaniei-4768.html
    Cred ca o sa iti prinda bine lectura :)
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Extraordinare articole! Multumesc frumos!
    Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere