marți, 22 mai 2012

Prin imprejurimi - Lacul Hamana

Daca tot am avut o minivacanta la sfarsitul lui aprilie inceputul lui mai (sic! a si fost mai lunga decat cea din Romania) am profitat de ea vizitand putin imprejurimile. De fapt, dupa iarna lunga si rece in care desi temperatura e peste zero grade vantul rece ne cam taie pofta de iesit din casa, m-am decis sa nu las prea multe zile libere fara sa profit de vremea buna care s-a instalat de ceva timp incoace. Sunt multe locuri de vazut in apropiere, asta si pentru ca japonezii profita de orice pietricica si coltisor pentru a face un loc placut, un punct de atractie.

Hamamatsu nu e doar aproape de ocean dar exista in zona si doua lacuri: unul mai micut, destul de aproape de mine, Sanaru, si unul mai mare, al doilea ca marime din Japonia, Hamana (65 kilometri patrati). Cel din urma are apa sarata asta datorita legaturii pe care o are cu oceanul. M-am plimbat de cateva ori de jur imprejurul lui, cei peste 100 de kilometri de circumferinta oferind privelisti frumoase cu mici porturi de agrement sau pescaresti, zone de promenada, restaurante, hoteluri si mai ales zone stancoase de mal unde valurile se sparg atat de frumos incat as putea sa le privesc la nesfarsit! 

Dupa o cafea delicioasa intr-o locatie de unde am putut admira putin lacul, am ales plimbarea pe apa, mini-croazierele incantandu-ma dintotdeauna. A fost o ora placuta si relaxanta, privind zarea si valurile scaldate de soare dar si animatia de pe lac data de barci, ski-jet-uri, grupurile de wind-surferi dar si meduzele portocalii care se zareau din cand in cand in apa lacului.
































A fost o plimbare placuta pe care cu siguranta o sa o repet cat de curand, la fel ca si cina care a urmat-o la Bentenjima, aproape de Hamamatsu, intr-o locatie unde am mai fost si unde am mancat un sushi extrem de gustos, probabil si pentru ca piata de peste e chiar acolo.








Un comentariu: