joi, 17 mai 2012

Primavara japoneza

M-am cam luptat sa termin postarea cu Tokyo, asa ca am cam ramas in urma cu evenimentele. A fost primavara pe aici, cam de pe la sfarsitul lui martie (da, pe 28 martie dau florile de cires in Hamamatsu!), asta daca ignoram florile de prun care isi fac aparitia prin ianuarie - februarie. Acum daca stau sa ma gandesc tot anul e plin de flori, chiar si iarna cand e sezonul cameliilor. Revenind la primavara, aparitia ei s-a facut in tromba, ca o furtuna de vara la care nu te astepti si care in cateva minute se si termina. 
Cum s-a mai incalzit putin au si dat florile de cires, ceva mai tarziu anul asta avand in vedere ca si pe aici a fost mai frigut decat de obicei. Intr-o saptamana natura s-a transformat din fantomatica intr-un decor de poveste. Oricat as incerca sa descriu ori sa va arat poze, senzatia de la fata locului nu se compara cu absolut nimic! Florile de cires, adica sakura, in nu stiu cate zeci de varietati si nuante au invadat rapid miile de ciresi. Si chiar daca am trecut in fiecare zi pe sub cativa dintre ei, n-am putut sa nu merg si in alte locatii din oras sa privesc minunatii copaci batuti de flori. Din pacate nici anul asta n-am ajuns in Kyoto asa cum imi propusesem si unde am auzit si vazut ca sakura e incomparabil de minunata!
Printre cele cateva locuri in care am admirat frumoasele flori de cires sunt parcul castelului din Hamamatsu si gradina botanica din oras (Flower Park) vizitata si in alte randuri insa placuta de fiecare data. Chiar daca florile de cires sunt reprezentative pentru primavara japoneza, nu sunt de neglijat nici celelate flori, mai nou indragostindu-ma iremediabil de orhidee. Intre timp ciresii s-au scuturat si au reinflorit boschetii, adica tufele de Rhododendron (numiti tsutsuji pe aici) care strajuiesc mai toate strazile din oras. Pentru curiosi, sunt aceesi dintr-o postare anterioara.




























5 comentarii:

  1. Vad ca ai parte de o primavara tare inflorita. Cat de frumoase sunt florile, copacii....pozele toate! Iar cea cu tine pe bicicleta e super :)) Tare aventuroasa proprietara blogului! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Japonia am parte de o viata plina de flori. Cam tot timpul anului sunt flori datorita climei blande. Si daca nu le am in natura exista o multime de gradini botanice superbe ca sa nu mai zic ca trec destul de des pe la floraria din cartier sa admir orhidee. Cat despre aventura, tot inainte ca viata-i scurta si-i mai bine sa fie interesanta! ;)

      Ștergere
  2. Ce frumoase sunt florile, Ami! Ma bucur mult ca am vazut si eu sakura acolo, in patria ei. Si, apropos, de lalele, am reusit sa vizitez Gradina Botanica din Kyoto si voi scrie despre ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa reiau postarile dvstra din Japonia am citit cateva si chiar daca sunt aici de atata timp si-am vazut destule, tot ma surprind si-mi place. Si-mi mai place sa vad opiniile cuiva care a stat aici pentru putin timp.

      Ștergere