marți, 26 iulie 2011

Pauza de sf

Am promis ca revin pe blog… am facut-o pentru scurt timp si lucrurile se vor schimba in curand in si mai bine, adica postari mai dese. Pauza se datoreaza celor doua teze de doctorat pe care trebuie sa le finalizez. Sunt doua si nu una pentru ca programul prin care am venit in Japonia se numeste « double degree program » . Adica eu, studenta la doctorat la UAIC, m-am bagat intr-un program comun al universitatii iesene si al celei de aici, japoneze adica, prin care eu, daca-mi vad de treaba si imi indeplinesc indatoririle, m-aleg cu doua doctorate : unul romanesc in stiintele naturii daca nu ma insel si unul japonez , « philosophy doctor » sau PhD. Ca nu stiu ce mare branza o sa fac cu ele e alta poveste.

Una din cerintele acordului dintre universitati e ca tezele (da, sunt 2 teze diferite) sa se deosebeasca intr-un procent de cel putin 30%. Tinand seama de experimentele facute deja in tara, plus cele de aici, plus minunatul titlu al tezei din tara care trebuie sa traga toata povestea pe un anume fagas, cele doua teze difera ceva mai mult, cam 70% (si asta ca date prezentate nu ca poveste…).

Una e gata, cea japoneza. Depusa, sustinuta. Mai raman doar formalitatile premergatoare primirii oficiale a diplomei care va avea loc undeva in septembrie. Ce-a de-a doua e oarecum gata… sau cel putin ar trebui sa o termin pana saptamana viitoare. Gata inseamna in varianta intermediara, a doua intermediara. De fiecare data cand o deschid as mai schimba ceva… Eh, oricum « greul » se va termina curand si o sa pot sa ma apuc de altele la fel, daca nu chiar mai stiintifico- fantastice.

Si daca tot vorbeam de teze, pe 14 iulie a avut loc sustinerea publica a tezei din Japonia.






Le multumesc inca o data celor care au asistat din Romania in videoconferinta cu Iasiul ! Cei care au ratat momentul si vor sa asiste la sustinerea finala a tezei din Romania, ii anunt sa se pregateasca pentru 29 septembrie. Sunt recunoscatoare tuturor celor care au fost intr-un fel sau altul alaturi de mine.
Multumirile atasate tezei japoneze le puteti citi in foto mai jos. Daca cineva doreste sa consulte intreaga teza, poate adresa o cerere la subsemnata sii mai vedem. Pe internet n-o incarc din varii motive. Cele pentru teza din Romania, live pe 29 septembrie.

Pe foarte curand !




4 comentarii:

  1. Felicitări, fată dragă şi deşteaptă, blogosfera te aşteaptă! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, Ami! E o realizare deosebita sa faci un doctorat acolo. Asta spune multe si despre pregatirea si despre capacitatea ta. Ma bucur pentru tine.

    RăspundețiȘtergere