vineri, 18 martie 2011

Ce-mi doresti tu mie, dulce Romanie...

Sa ma prapadesc azi de ras cand am auzit decizia autoritatilor romane in legatura cu marea avacuare a romanilor din Japonia. Dupa ce ca NIMENI nu stie cati romani sunt aici, desi nu-s un numar atat de mare incat sa nu poata fi numarati de angajatii ambasadei, reactia de azi e pur romaneasca si depaseste cel putin imaginatia mea! Dragilor sa ne tot intoarcem ca tara ne vrea si ne apara si-i pasa de noi exact cat imi pasa mie daca exista extraterestrii.

Dupa ce alte state europene au sarit in sprijinul conationalilor, probabil in urma agitatiei create mai ales in media, s-au hotarat si autoritatile noastre sa faca ceva: a aparut un anunt ca o aeronava va evacua doritorii de-aici. Pana aici, bravo lor. Continuarea insa, partea care a venit azi, e de rasul curcilor: statul roman asigura transportul doar pana in COREEA!!!??????!!!!! Breh autoritatilor, ca altfel nu meritati sa vi se vorbeasca, v-ati gandit mult inainte sa veniti cu asa o decizie? Mai bine NU FACEATI NIMIC decat sa ne serviti bataie de joc! Repet, nu vreau sa am intorc acasa acum pentru ca mai in siguranta ma simt aici, cu atat mai putin sa ma "evacuez" pe banii tarii, desi o excursie la Seul n-ar strica :))

15 comentarii:

  1. De fapt situatia la Fukushima e mult mai putin naspha decat zice presa. A se vedea parerea unui expert in domeniul energiei nucleare:

    http://www.hiroshimasyndrome.com/fukushima-accident-updates.html

    Ca veni vorba de evacuare...mie mi-au sugerat cunoscuti din tara sa ma evacuez din Okinawa...pai nici US Forces stationate aici nu se gandesc sa se evacueze...

    Numai bine,
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  2. Media (cu exceptia celei japoneze) nu e interesata decat de senzational=rating=bani... Urmaresc si eu stirile si comunicatele facute, asa ar fi bine sa faca si cei care prezinta stiri.

    Noi de prin Hamamatsu ne gandeam sa ne evacuam in Okinawa in caz de pericol:))) asa ca poate iti facem o vizita! :)) Se exagereaza mult prea mult, insa deciziile luate de autoritati sunt de-a dreptul... Bine macar ca nu-i parasuteaza undeva deasupra Pacificului!

    Toate cele bune si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un exemplu de cum se infatiseaza lucrurile aici, la TV si cum se desfasoara pe "teren".

    Aici ne-au spus totusi o cifra privind nr. de romani din Japonia, parand ca este cunoscut dar cred ca e asa cum spui, pentru ca oamenii nu-si anunta prezenta si ambasada nu a instituit un sistem de informare, probabil.

    Aseara vorbeau despre "o celula de criza pentru evaluarea situatiei din Japonia"!!!!, ca sa faca ce??? Nu m-am uitat mai departe, am auzit doar din camera cealalta, unde eram la calculator. Apoi, intr-un talk-show, nu criticau chiar direct autoritatile nipone dar nu se sfiau sa spuna ca au fost luate pe nepregatite de amploarea evenimentului (referindu-se la exploziile la reactor)...deh, doar noi stim de mult ca "iarna nu-i ca vara", nu si suntem mereu pregatiti pentru toate ?! Dar, mai ales sa analizam pe toate fetele - ca atoatestiutori ce suntem - ce n-au facut altii bine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cifra estimativa... Hai sa dau un exemplu despre care stiu cu siguranta: ambasada ungara a luat prin telefon si direct (nu prin intermediul preotului sau al altor persoane) legatura cu ungurii de aici, le-a luat bilete de avion, i-a ajutat cu actele. Ambasada Romaniei n-a trimis macar un mail romanilor pe care ii are in baza de date, de fapt de care stiu ca baza de date n-au. Aici vestile circula din gura in gura, din link in link. NU am vazut nici pana acum mail forwardat macar de ambasada. HABAR nu au cati si pe unde suntem. Bine ca ii critica pe japonezi cand ei n-au facut nimic, insa salarii sigur iau si luna asta.
    Daca cei din celula de criza au luat minunata hotarare cu zborul spre Coreea mi-ar placea sa le stiu numele sa-i felicit pentru imaginatie, cred ca au facut brainstorming!
    Eu zic ca reactia japonezilor la tot ce li s-a intamplat (cutremur, tsunami, emanatii la centrala nucleara) e mai mult decat peste ce ar fi putut face orice alt popor din lume... Cei care critica ar face mai bine sa se gandeasca la cei care, consitenti de riscurile asupra propriei vieti si santati, lucreaza la centrale sa o reconecteze la energie electrica, sa pompeze apa ca sa salveze milioane de oameni inclusiv fundurile unora din cei care comenteaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ami, sunteti bineveniti, pe mine ma gasiti la Okinawa Institute of Science and Technology din Onna-son. :-).

    Deocamdata majoritatea presei se vaicareste uitandu-se la drobul de sare.

    In alta ordine de idei cel mai tare mesaj primit din tara e unul care afirma sus si tare cum ca ce s-a intamplat in Japonia e pedagogie divina pentru pacatosenia Japoniei si a omenirii etc. Tare as vrea sa ii vad pe acesti holier than thou privindu-i in ochi pe oamenii din zonele calamitate, pe cei carora le-a murit familia mai ales, si explicandu-le cum sta treaba cu pedagogia divina...

    Sa ne vedem cu bine intr-o buna zi,
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  6. Super! Ma bucur, sincer sper sa ajung in zona, am auzit ca e foarte frumos mai ales pentru scufundari, un sport de care m-am indragostit incercandu-l aici.

    Eu m-am saturat de cate scornesc astia cu atata nerusinare jignindu-i pe cei de aici prin tot inclusiv atitudine dar si bagand spaima in cei de acasa care isi fac griji pentru noi... In loc sa puna osul la treaba si sa faca ceva pentru a scoate tara noastra din situatia in care este, fac scenarii si abereaza. Inca o lectie ar invata daca ar deschide ochii sa vada ca Japonia a inceput deja sa renasca si sa se reconstruiasca, cu toata durerea si tot dezastrul si nu face nimeni scenarii aberante.

    Numai bine si sa speram ca dezastrul s-a incheiat. Cel putin in Tara Soarelui Rasare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Vedeti-va de treaba acolo unde sunteti. Politicienii si cei din media, cu putine exceptii, pe vremea scolii erau corigenti sau repetenti la materii la care in prezent au doctorate! Nicolae Cojocaru

    RăspundețiȘtergere
  8. Paula, daca vrei sa mai tinem legatura ma gasesti pe facebook daca ai cont, daca nu emailul meu e miuliana at gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. @ niccojo :)) nu ma indoiesc! mie instinctul de conservare imi zice sa imi vad de treaba; altora le-a zis altceva, nu-i condamn pentru asta...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ami, ti-am scris deja un e-mail. Multumesc pentru adresa, m-as bucura sa tinem legatura.

    Paula

    RăspundețiȘtergere
  11. Ami,intr-adevar ar fi fost frumos ca autoritatile romane sa organizeze evacuarea gratis& pana in Ro.
    Insa am citit cu surprindere ca nici US nu e departe,asigura zboruri pana in Taipei,Seul etc si de acolo..ei bine,ii priveste! Costul biletelor nu a fost anuntat,macar ai nostri au specificat ca e 1000 Euro de adult si 500 de copil:)

    Mihaela

    PS. Sursa:

    http://japan.usembassy.gov/e/acs/tacs-warden20110318-01.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Ami,intr-adevar ar fi fost frumos ca autoritatile romane sa organizeze evacuarea gratis& pana in Ro.
    Insa am citit cu surprindere ca nici US nu e departe,asigura zboruri pana in Taipei,Seul etc si de acolo..ei bine,ii priveste! Costul biletelor nu a fost anuntat,macar ai nostri au specificat ca e 1000 Euro de adult si 500 de copil:)

    Mihaela

    PS. Sursa:

    http://japan.usembassy.gov/e/acs/tacs-warden20110318-01.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta e decizia de dupamiaza, inainte era povestea cu Seulul... In fine, e clar ca nu prea stiu exact ce se intampla aici cei din tara care iau hotararile astea. Se uita probabil la tv..
    Sa dea Domnul sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Copie de pe teletext TVR1:"Premierul Emil Boc a declarat ca situatia nucleara din Japonia nu determina in prezent niciun risc pentru Romania, iar analizele efectuate releva ca pe teritoriul statului riman nu pot ajunge concentratii semnificative de poluanti radioactivi". Uufff, slava Domnului, macar putem respira linistiti, respiratul nu costa, inca! Iar romanasii nostri cei bine informati si scoliti rpd-rpd cu mastere si doctorate dintr-una acu' 10-15 ani, au inceput, se pare, sa-si bea cafeaua, ceaiul, sau ce mai beau ei, cu tablete delicioase de iodura de potasiu! No ca-i fain pe la noi???

    RăspundețiȘtergere