joi, 29 iulie 2010

Pauza cu cantec - Tsumagoi

Duminica am luat pe bune o pauza de la stiinta, desi la un moment dat ezitam daca sa fie sau nu… Inspirata am mai fost! Patronul unei mici companii, Shimba, care produce nu stiu ce piese pentru Suzuki, organizeaza in fiecare an o intalnire la care sunt invitati studentii straini din campusul nostru dar si angajatii companiei lui. Scopul e facilitarea comunicarii intre straini si japonezi. Sau invers, oricum pe-acolo. Eu am fost si anul trecut, curiosii pot da click aici pentru remember.

Fiind intrata in drepturi depline, vara ne cam coace, de fapt e mai mult gatit la abur tinand seama de umiditatea mare si temperaturile care la umbra sar de 35 de grade. Pe la 5 dimineata ce se mai poate respira ca la 6 deja incepe fierberea. Asa a fost si duminica. Pe la 8 jumate noua am ajuns la Tsumagoi, unde este un fel de parc de vacanta. Spre deosebire de anul trecut dimineata am intrat direct la activitatile la care ne programaseram : arc, mini golf, cautare de comori, piscina si parca mai era ceva. Eu am ales tirul cu arcul, ca si anul trecut, asa ca am fost semipazita de razele soarelui. Totusi era mai bine daca mergeam la piscina, da asta e, piscine sunt, timp doar sa fie. Oricum am avut un punctaj frumusel, mult mai bun decat anul trecut. Incep sa-mi intru in mana!  


La amiaza a fost organizata o petrecere la hotelul din zona. Anul trecut nu le aveam de nici o culoare cu karaokele, asa ca am falsat un Dragostea din tei. Noroc cu Mirunica si Daniel care m-au ajutat. Ca habar n-aveam nici versurile e partea a doua. Noroc ca nu eram singura, adica nici cei de fata nu le prea stiau asa ca a mers cu improvizatul. 
Si mi-am jurat atunci ca invat neaparat o melodie in japoneza pentru anul asta. Intre timp am auzit pe la un radio culmea romanesc o melodie japoneza mai veche care mi-a placut, am cautat-o si-am invatat-o. Simpla, trei strofulite, frumos si textul, traiasca google ca mi l-a tradus dupa ce mi l-a gasit. Eh, intre timp mi-am facut o noua prietena cu care am descoperit karaokele si o multime de melodii superbe. Asa ca nici nu mi-am dat seama cand am mai invatat macar vreo trei. Eh, idea la care vroiam sa ajung e ca pe la desert a inceput si karaokele. N-a avut lumea ce face si m-a ascultat, doua melodii in japoneza, de-a mai primit si profesoara mea de japoneza felicitari pentru ce m-a invatat cand ei saraca ii picase fata, nu de alta dar stie cata japoneza stiu… 



N-am cantat eu cel mai bine da’ nici asa groaznic nu cred ca m-am auzit ca vreo doi chinezi ce urlau in limba lor, cine stie ce… Plus indienii care habar n-aveau nici un cantec nici macar in engleza. Inteleg ca-n japoneza nu, da sa n-auzi de Beatles ori sa nu stii chiar NICI o melodie straina mi se pare totusi absurd. Asa ca n-a cantat nimeni in engleza, rectificam anul viitor.
Ciresica de pe tort a fost ca m-am trezit invitata pe scena sa cant cu Shimba san... 

 
Dupa petrecere au urmat intrecerile intre trei echipe mixte studenti-angajati. Probele au fost diferite fata de anul trecut dar distractive. Nebunie mare la mersul in patru legati de picioare, nu mai zic la aruncatul mingiutelor la cos. Multi din cei de anul trecut am fost si acu in aceeasi echipa, de data asta insa am fost cei mai buni, intre timp chinezul cu pantofi a plecat si inca vreo doua impiedicate, ori erau in alte echipe.  Dupa cum puteti remarca, coechipierul de baza si care a contribuit in cea mai mare masura la victorie a fost Mirunica!

  
La plecare deja stiam povestea : angajatii aranjati frumos pe doua randuri de-o parte si de alta a autocarului ne faceau din mana. Frumos, relaxant, n-am vazut pe la noi vreo firma sa sponsorizeze o astfel de actiune cu studentii, eventual studenti posibili viitori angajati… Or fi.
Urmeaza vacanta dintre semestre in care sper sa ajung si eu la malul oceanului sa se si vada ca e soare pe aici !

13 comentarii:

  1. Sa-ti fie de bine relaxarea! E cu totul alta lume Japonia asta a ta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Este... mult diferita. Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat! E un bun exemplu de discutat la un seminar de team building si comunicare interpersonala/interculturala, cu studentii mei de la comunicare. Vacanta placuta, Ami-san!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da! N-au fost in zadar oricum eforturile patronului... Multe discutii s-au legat intre japonezi si straini, plus munca in echipa, ii ajuta si pe ei care sunt foarte retrasi sa vada si altfel lucrurile.
    Multumesc pentru urari! O vara frumoasa in continuare si poate o iarna japoneza :D!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am promisca nu mai citesc blogul tau .... ca ma oftic.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))) incearca sa vezi partea buna a lucrurilor, poate te motiveaza ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Ami! E asa bine si frumos la ocean de nu ne mai postezi nimic? Arata-ne si noua poze de acolo, ca eu n-am oceanu' sub geam, numai...Ariesul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. :)))) din pacate intre dorinta si realitate e distanta destul de mare iar oceanul nu trece prin fata geamului laboratorului si sper sa nici nu ajunga acolo foarte curand desi la un tsunami Dumnezeu cu mila! inca mai sper sa ajung la malul oceanului, poate weekendul asta! va dati seama ca or sa apara si poze! sa stiti ca merge si "incursiune pe malurile Ariesului;) sau croaziera pe Aries :D:))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca a fost o experienta tare interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si interesanta, la fel ca toata sederea mea aici! Mai mult pot zice ca a fost placuta si relaxanta, cu tot cu tremurul mainii pe scena la cantat karaoke:P:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, Ami, n-ai plecat inca la ocean? Sau e asa bine acolo si frumos ca ai uitat de noi?! Nu ne arati si noua poze? Ca eu n-am oceanu' sub geam, numai...Ariesul:)

    RăspundețiȘtergere
  12. VertAnge, ce bine ca ai venit si tu aici (presupun ca d epe blogul meu). Ami are postari foarte frumoase, te-ai uitat la ele?

    Chiar croaziera nu pot face pe Aries dar cateva plimbari frumoase prin padure, da. Cand merg acasa o sa postez si despre Aries dar aici nu am poze, 'cause sunt doar cu laptopul. Nu mai facem excursii mari fiindca am vazut toate obiectivele, de 13 ani de cand venim aici, la cabana. E o zona frumoasa si merita "povestita" si vazuta:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt o multime de locuri frumoase de vazut si la noi... imi pare rau ca pe unde am mai fost n-am facut si eu poze...
    Da'n weekend promit, ocean vine! Mai era ceva inainte dar cum stau prost cu timpul...
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere