joi, 8 aprilie 2010

Sarbatoare si ninsoare

A durat ceva pana am creat o noua ordine, dupa mutarea de saptamana trecuta… O fi fost si astenia si cutiile de care ma impiedicam prin camera, dar n-am mai avut nici un chef nici de scris pe blog , nici de gatit… Si cum in ziua de Paste am avut si-un festival de dans la care mi-am accidentat o glezna, chiar ca nu mai era loc de pregatiri festive. Noroc, ca intotdeauna, de prieteni. Dupa ce la pranz am avut parte de mancarurile traditionale aduse de Marlene, la cina am mers la un restaurant romanesc la invitatia Biancai&co. Mancarea a fost buna, cam putina insa, atmosfera ne-am facut-o singuri, in rest a fost… romanesc. 



A trecut si sarbatoarea si venind la universitate m-a prins ninsoarea si mi-am dat seama ca trece primavara, mult prea repede, si n-apuc sa ma bucur de ea. De ninsoarea de petale de cires vorbesc. Da, e vremea sakurei, adica a ciresilor in floare, de aproape doua saptamani. Si pentru ca si vremea a inceput sa fie mai calda, tot Bianca si baietii ei m-au scos din laborator si-am plecat sa ne bucuram impreuna de soare si flori si de ninsoarea ciresilor in gradina botanica din oras despre care v-am mai povestit aici si aici.


Dupa ce plimbandu-ne cu trenuletul ne-am facut o idee despre noile amenajari ale parcului, am pornit in plimbare, uneori alegrare avanad in vedere energia inepuizabila a baietilor care s-au bucurat cred mult mai mult decat noi ca au putut sa se joace in voie, sa miroase flori, sa adune petale…


In asteptarea conexiunii la internet din noua locuinta si-a sfarsitului asteniei, binenteles, va trimit putina primavara din Tara Soarelui Rasare.

4 comentarii:

  1. doamne ce frumosi pot fi ciresii infloriti cinste japonezilor ca se bucura in asa fel de o floare (ma rog mai multe :) )
    ami aproape te invidiez ca locuiesti acolo

    alexia

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te-ai...sakurat de-atata frumusete? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. NUUUU!!! Abia astept sa infloreasca boschetii Rhododendron)! Deja sunt plini de boboci si-au plesnit pe ici pe colo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt superbi ciresii infloriti, Alexia! Perioada sakurei si a momoji-ului (toamna cand se usuca frunzele) sunt extradordinare aici! Parca as fi intr-un basm!

    RăspundețiȘtergere