vineri, 2 aprilie 2010

Gata cu santierul!

Anul trecut dupa ce m-am intors din tara, am gasit un santier langa camin. V-am povestit despre el de cateva ori aici si aici. M-am cam intristat pentru ca noua cladire care se ridica mi-a rapit rasaritul pe care il savuram dimineata din bucatarie. Lunile au trecut si evident ca japonezii s-au tinut de termenul limita, asa ca inainte de 1 aprilie noua rezidenta a fost gata. In locul bucatii de tern de sport a aparut o noua cladire, cu apartamente de o camera, numita Shizuoka Daigaku Akebono Ryo. 


Dupa nervii din ajunul Craciunului cauzati de niste chinezi, natie despre care o sa va povestesc alta data, mi-am zis ca as putea schimba ceva si scapa de vecini in bucatarie daca as locui in noua cladire. Am aplicat si mi s-a aprobat mutarea asa ca in prima zi din aprilie, adica ieri, am si facut schimbarea. Urasc mutarile… daca o sa mai fie cazul o sa angajez neaparat o firma. Acum cand desfac cutii mi se par putine, impachetatul insa a fost epuizant. Dar cum toate se compenseaza in viata, se merita pana la urma schimbarea : am scapat de chinezi, locuinta e mai larga, am un minunat balcon din care pot vedea si rasaritul si apusul. (in poza de mai sus balconul meu e cel cu antena)
E grozav sistemul asta de camin de garsoniere mai ales ca sunt dotate si elegante. Nici macar nu trebuie sa ma ridic din pat pentru a inchide sau schimba intensitatea luminii in camera pentru ca am telecomanda. Bucatarioara are plita cu inductie ceea ce mi-a cam dat peste cap dotarile, pe « wish list »-ul meu aflandu-se acum tigai pentru placa de inductie. 


Am uitat sa va spun cum am ramas mirata in fata usii cladirii care numai nu se deschidea. Mi-am dat seama intr-un final ca trebuie scanata cheia pentru a deschide usile, atat la intrare cat si pe fiecare etaj. Nu e vorba de chei sub forma de card ci ele arata mai degraba a cheie de autoturism. Deh, tehnologia japonezilor nu inceteaza sa ma surprinda niciodata.
Inainte sa ma intorc la despachetat, va doresc Paste Fericit si va ofer un mic preview pentru postarile pe care mi le doresc in viitorul apropiat, daca o sa am timp, despre primavara care si-a intrat in drepturi de ceva vreme dar am ignorat-o.

5 comentarii:

  1. Să fii sanatoasa si fericita in noua casa.
    Sarbatori fericite si insorite! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! Sarbatori pascale fericite!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am avut vreme sa iti urez toate cele bune de sarbatorile care au trecut, asa ca te felicit ca esti beneficiara unei camera de camin cat o garsoniera si ca ai propria ta bucatarioara. pupici din romanica. laly

    RăspundețiȘtergere
  4. mersi! hm, e camin de garsoniere... in afara de bucatarie sunt doua lucruri, chiar trei de care ma bucur mult in noua locatie: cladirea e noua, curata si sigura (dpdv al cutremurelor de care oricum nu ma sinchiseam foarte tare :P), e LINISTE si am un balcon urias pe care 1. fac gratar (la gratarul electric primit cadou de Craciun, mersi mult Bianca!!!) 2. pot tine flori! poate si alte plante. Pupici din Japonia!

    RăspundețiȘtergere
  5. pana la urma au iesit mai mult de trei lucruri:)))))))

    RăspundețiȘtergere