vineri, 29 ianuarie 2010

Weekend cu Fuji san



Weekendul care a trecut a fost placut si relaxant si mi-a prins extrem de bine o iesire, avand in vedere saptamana care pe trecute si care e mai aglomerata decat puteam sa imi imaginez… Acesta este si motivul pentru care postarea apare abia astazi, nu pentru ca mi-as fi terminat treburile dar pentru ca o pauza este intotdeauna binevenita.



Revenind la lucrurile relaxante, duminica am fost sa arunc o privire mai de-aproape la muntele Fuji. Tot nu l-am mai vazut de mult decat pe desktop. Ideea a fost a Biancai&co, asa ca de dimineata am pornit spre un centrul de distractii, Pulse Dream Plaza. Situat la malul oceanului, acesta are zona de amuzament, magazine, restaurante si alte minuni. Am aruncat cateva priviri in magazine, majoritatea cu articole pentru copii, dupa care am iesit sa vedem oceanul si, evident, pe Fuji san.








Am ramas extreme de uimita sa vad cat de limpede si curate e apa oceanului. Deh aici nu au oamenii obisnuinta de a arunca peturi si gunoaie in apa…




Vreme superba de afara, caracteristica acestei perioade lipsita de precipitatii, a fost perfecta pentru o plimbare cu vaporasul. Ne-am apropiat de Fuji san care nu era atat de acoperit de zapada cum mi-as fi dorit si putin in ceata. Patruzeci si cinci de minute au trecut ca pescarusii pe langa vaporas si ne-am intors din plimbare.






Si ca sa aruncam o privire mai ampla asupra zonei, ne-am suit in roata uriasa.




Copilasii s-au bucurat sa se traga in trenulete si masinute, eu am stat pe margine, am facut poze si m-am distrat ca japonezii au bariere automate pentru un amarat de trenulet, pec and la noi radeam cand mi-a zis cineva cum oprea personalul inainte de bariera si cobora conductorul s-o coboare si-apoi s-o ridice dupa ce trenul trecea.



O groaza de distractii pentru mari si mici in centrul asta special construit, asa cum e normal intr-o tara civilizata sa aiba lumea unde se simti bine si cheltui bani. Din multimea de restaurante am ales mancare indiana care am constatat ca e foarte gustoasa dupa prima experienta de genul asta de anul trecut.




Mare parte a zilei trecuse asa ca ne-am grabit spre a doua locatie pe care ne-o propusesem si anume acvariul. Fel de fel de specii marine care m-au facut sa-mi doresc si mai mult sa merg la cursul de scufundari, muzeu cu dispozitive mecanice, teatru 3d. Mi-a placut mult acvariul de 5 m inaltime, vizibil din toate directiile si-n care erau doi rechini mari, pe langa alte vietati. Cel mai cool a fost ca se putea trece pe sub acest urias acvariu cu baza transparenta si puteai vedea cum se plimba desupra ta linistit rechinii.





Mi-a mai placut si ca am putut vedea cum inoata sardinele. Aveti si voi un filmulet mai jos.






In muzeul mecanic erau o multime de robotei care se straduiau sa imite prin miscari vietati marine. Multi dintre acesti robotei puteau fi comandati de catre vizitatori. Asta e un lucru care imi place in muzeele japoneze, ca ai ocazia sa te si distrezi facand ceva nu doar uitandu-te in vitrine. Ziua s-a incheiat cu un film 3d pe aceeasi tema : oceanul. Ce pot sa zic decat ca a fost o duminica extrem de placuta, relaxanta dar si interesanta. E greu sa te plictisesti in Japonia pentru ca la tot pasul gasesti un loc in care sa-ti pierzi timpul in mod placut.

4 comentarii:

  1. Pare foarte induratoare vremea acolo! :) Uite, eu l-am ratat pe Fuji-san cat am stat in Japonia. Pur si simplu nu am ajuns la el in vacantele dintre semestre :( Dar planuiesc sa-l urc curand, cand voi vedea din nou Japonia. Stiam ca se spune ca esti un adevarat japonez numai cand urci muntele Fuji :))

    RăspundețiȘtergere
  2. iti recomand sa citesti "omul frumos" de dan puric

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Misaki! Este chiar foarte bine aici, din punct de vedere climatic.
    N-am auzit de ce spui tu, dar daca e asa am ce-mi tachina colegii si prietenii japonezi care n-au urcat pe Fuji! In varf inca n-am ajuns, deocamdata il privesc de departe. Din cate stiu doar in iulie si august se poate urca, asa ca vezi ce planuri iti faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din descriera pe care am gasit-o pe internet, pare interesanta cartea. O sa o citesc cand fac rost de ea.
    Nu stiu daca am inteles bine aluzia pentru ca una e sa citesti un paragraf si cu totul altceva intreaga carte, dar nu imi este rusine ca sunt romanca. Dimpotriva. Cei care ma cunosc stiu asta. Imi este doar rusine de rusinea celor carora isi bat joc de tara noastra...

    RăspundețiȘtergere