sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Vizite la inceput de an

Nici n-a inceput bine anul ca am si inceput in forta munca. Si cum am avut si musafiri de acasa, numai de blog nu am avut timp. Trebuie sa recunosc insa ca m-am plimbat putin mai mult decat as fi facut-o in mod normal. 
Weekendul nu a mai fost dedicat ca alta data statului pe la universitate care era oricum inchisa datorita examenului de admitere. Primul loc vizitat a fost muzeul instrumentelor muzicale. 
 





O multime de instrumente muzicale, de fapt un fel de calatorie in timp prin aproape toata lumea. Zic aproape pentru ca de pe la noi nu am vazut nici un instrument... In rest toata gama, de la cele mai primitive, facute din scoici, carapace de testoasa, pana la tehnologia audio a zilelor noastre. Cel mai interesant mi s-a parut modul in care era prezentata istoria mecanismelor pentru piane: diferite mecanisme asa cum s-au dezvoltat de-a lungul timpului, aceastea putand fi si testate de vizitatori. Dupa cele doua etaje de exponate am testat niste instrumente intr-o camera special amenajata pentru asa ceva.
Urmatoarea oprire, un templu japonez din apropiera Hamamatsului. Desi autohtonii ziceau ca e extraordinar, pot zice ca am vazut si mai grozave pana acum. Pentru ei sunt convinsa ca mai mult decat locatia este importanta semnificatia locului. Aici a locuit si acum este inmormantat ultimul politician important din zona, care nedorind deschiderea Japoniei a fost ucis de samurai.



Duminica am ajuns la prietena mea, Hide, care m-a invitat sa particip la prima ceremonie de servire a ceaiului din acest an. De aceasta data numarul invitatilor a fost mai mare decat de obicei si-am constatat ca deja ma descurc bine cu ritualurile, cel putin teoretic. S-ar putea sa incerc si practic, mai ales ca am posibilitatea si mijloacele necesare, Hide facandu-mi cadou cele necesare. Am baut  ceai verde, am mai stat de vorba, apoi am luat masa in camera special aranjata pentru eveniment.



Inainte de plecarea musafirilor am avut parte de inca o petrecere, la un restaurant care mie imi place si unde am mai fost si cu alte ocazii similare. Mancarea a fost extrem de gustoasa si-am descoperit niste frigarui delicioase.



Exceptand locurile vizitate si petrecerile pe care le pot avea oricand, cel mai bucuroasa am fost de prezenta musafirilor. Sper ca si ei s-au simtit bine in aceasta scurta calatorie si ca vor ajunge maine cu bine acasa.


Ca incheiere la postarea de azi, un eveniment care m-a distrat. Se pare ca japonezii n-au aflat inca de faptul ca drapelul nostru s-a schimbat de ani buni. Asa ca la receptia hotelului langa mesajul de bun venit pentru musafiri era postat steagul de dinainte de '90. N-a fost rea intentie din partea lor, doar proasta informare. Si pana la urma de unde sa stie atatea despre Romania daca noi nu ne promovam cu nimic tara?



2 comentarii:

  1. Ma amuzat teribil faza cu drapelul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu!
    Si pe mine m-a distrat nu mai zic ca si reactia celor de la receptie a fost simpatica: au bagat rapid drapelul sub tejghea:))

    RăspundețiȘtergere