luni, 30 noiembrie 2009

Weekend cu cantec

Habar n-aveam de unde vine “karaoke” si nici nu m-a interest subiectul pana weekendul asta cand am incercat si eu acest mod de distractie pentru prima data de cand sunt in Japonia. “Kara” inseamna gol, vacant iar “oke” vine de la orchestra, adica “okesutora”, adaptarea japoneza a cuvantului “orchestra” in engleza.

Nu stiu daca a aparut in Japonia dar stiu ca aici a luat amploare in anii ’70 de unde s-a extins mai tarziu in restul lumii, mai ales in Asia si America. Si daca in alte tari se canta de obicei karaoke in unele baruri sau cluburi, in Japonia nu e neaparat sa-ti etalezi talentele pe care le ai (sau ti le-ai dori!) de fata cu un public larg. Aici poti alege unul din restaurantele speciale pentru o astfel de distractie.

Si cum ziceam, weekendul trecut am testat si eu distractia asta. Putin rezervata la inceput, nu de alta da’ nu m-a facut mama cantareata, am acceptat sa impart ‘suferinta’ cu cateva prietene noi, doua romance si-o japoneza. La receptia restaurantului am primit o camera, izolata fonic binenteles. Prin telefon puteam comanda bauturi si mancare. Un ditamai catalog cat doua Dex-uri de mare cu melodii japoneze ne-a stat la dispozitie, plus unul mai mic in engleza.

Bianca ne-a uimit cu cateva melodii romantice in japoneza, Marlen in acelasi registru dar in engleza si cu vreo cateva octave mai sus decat mine, iar eu am inceput cu melodii mai vesele pana m-a cam lasat vocea si-am trecut si eu la de-astea lente… Ne-am distrat de minune si e clar ca experienta trebuie repetata cat de curand.






4 comentarii:

  1. Ne bucuram mult sa auzim ca v-ati distrat bine! Va dorim cat mai multe distractii de acest fel! Le meritati din plin!

    Pupici!

    Matei & Cristian

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim! Data viitoare poate luam si baietii cu noi, sunt convinsa ca dragul de Matei o sa fie pe val la karaoke!

    RăspundețiȘtergere
  3. Clar ca trebuie sa repetam figura cat mai curand!!!Si promit sa ma pregatesc si cu ceva melodii mai vesele;voi incerca sa mi le aduc aminte "din tinerete".

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ha ha! Auzi la ea "tinerete"! E drept ca ai doi baieti grozavi dar asta nu inseamna ca nu esti tanara :D In alta ordine de idei astept semnalul! ;)

    RăspundețiȘtergere