luni, 16 noiembrie 2009

Influenza

M-am gandit azi sa scriu despre un subiect la moda dar care nu m-a interesat prea mult pana acum si care nici acum sincer nu ma pasioneaza. In Romania se face mare tamtam pe tema asta, aici mai putin desi amploarea fenomenului e mai mare.

Cand am auzit cum se cheama, "Influentza",
mi-am zis ca suna mai degraba ca numele vreunui DJ sau ca titlul vreunei melodii house pe care o asculta frate-miu. Oricum e mai frumos decat numele de "gripa porcina".

Ce nu stiati e ca, daca in Iasi din cate am
citit erau pana in 100 de cazuri, aici numai in universitate saptamana trecuta erau aproape 50. De cand a inceput sa se raspandeasca, adica de cateva luni bune, primesc mereu fel de fel de mailuri care ne spun sa ne pazim si ne raporteaza ce s-a mai intamplat. Dar cum sunt scrise in kanji soarta lor e decisa de click-ul pe delete. Exista chiar un site de unde cei interesati pot sa afle ultimele stiri. Daca sunteti curiosi, dati click AICI.

Fanilor mei le dau o veste buna: ieri a fost diagnosticat un coleg de-al meu cu gripa asta cu nume de melodie house. Deoc
amdata eu n-am nimic si sper sa nu am. De pazit nu prea am cum sa ma pazesc, asa ca nu ma stresez pe tema asta. Ne-au cam obligat sa ne ascundem sub masti, ceea ce nu era iesit din comun insa nici inainte de influenza.

Sper s
a stea departe de mine pentru ca peste vreo doua saptamani ma duc sa vad Kyoto. Chiar daca o sa stea sau nu, promit sa va zic cum a fost!

2 comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru link-ul spre site-ul cu informatii despre gripa ce se poarta acum prin lume. Eu stau de doua zile izolat acasa de cei de la infectioase cu diagnosticul de viroza respiratorie. Mai stiam cateva lucruri dar de acolo m-am dumirit total! Zile bune si fara viroze! NC

    RăspundețiȘtergere
  2. Insanatosire grabnica! Imi imaginez cat v-ati lamurit, cam cat m-am lamurit si eu care nici n-am incercat!

    RăspundețiȘtergere