miercuri, 11 mai 2011

Wake up!

Nu prea am timp de blog in ultima vreme insa nu m-am putut abtine cand am zarit un titlu in ziar care a scos la iveala o (alta) situatie de rasul curcilor creata de autoritatile romane: "Ambasada Romaniei la Tokyo - teriorizata de radiatii. Sectia consulara romana este inchisa dupa ce personalul a lucrat in ture ca sa nu se iradieze", scrie Gandul. Incerc sa gasesc ratiunea deciziei lor, daca o exista vreuna. Posibilitatile sunt la fel de ilimitate ca si mintea umana (dar si ca si gradina Domnului). 

Sarind peste banala dezinformare ca motiv, e posibil sa-i fi prins cutremurul pe alt meridian decat Tara Soarelui Rasare unde, teoretic, trebuiau sa fie; erau oamenii pe undeva la plaja pe o insula insorita fara internet, telefon si tv asa ca n-au aflat de cutremur, tsunami si problemele aferente de la centrala nucleara. Asa s-ar explica intarzierea de aproape 2 luni cu care s-au trezit ca exista posibilitatea iradierii (dupa ce deja  subiectul e de mult expirat).

Exista si posibilitatea sa fi fugit demult din Japonia dar acu abia au apucat sa dea de tipul de la IT care se ocupa de site-ul ambasadei. (unde a aparut anuntul: "Tokyo, 6 mai /Ambasada României/ - Din motive obiective, Secţia Consulară a Ambasadei României din Japonia este închisă până la o dată nedefinită. Reluarea activităţii secţiei va fi anunţată pe site-ul misiunii diplomatice.") Care or fi "motivele obiective"... astepta lumea vremea calda pentru a lua vacanta?

Alta dilema a venit tot din titlu: "personalul a lucrat in ture ca sa nu se iradieze". "Ture" Romania - Japonia? Venit cu avionul de dimineata si plecat cu cel de la pranz probabil. Intelegeam daca aveau biroul in aer liber dar altfel nu-mi explic cum au functionat "turele" astea si de ce acum dupa 2 luni de zile, cand orice posesor de calculator conectat la internet, cu un tv sau radio, nu mai zic de un consulat care are acces mai direct la informatii si poate tine legatura cu autoritatile de aici, cum ziceam, orice om poate afla in cateva minute ca pericolul cel mare e trecut de mult...

Saracii acei care au nevoie acum de sprijin consular. In afara de asta, pot sa ramana unde s-au retras ca mare banza n-au facut cu ocazia tragediei de acu' doua luni.

3 comentarii:

  1. Cred ca ai spus tot, Ami, si nu mai e nevoie de nici un comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Naspha...si daca de pilda nea Escu aflat in Japonia isi rataceste pasaportul sa zicem....si e musai sa apeleze la serviciile domniilor lor???

    Ma duc sa imi caut sticluta cu saruri inainte de a lesina...

    Paula

    RăspundețiȘtergere
  3. mda... putem sa patim orice ca oricum nu-i pasa nimanui (nimanui care vine din directia cu pricina) de noi...
    o seara faina si hai sa ne gandim la altele ca astea sincer nu merita

    RăspundețiȘtergere