vineri, 31 decembrie 2010

Dream hunting

Daca ar inventa cineva o bautura magica sau un aparat la care sa te conectezi si care sa-ti induca macar pentru scurt timp un anume vis, respectivul inventator ar deveni cel mai vestit si bogat de pe planeta. Vanam cu totii cate-un vis, mai mare sau mai mic, o amintire mai veche sau o provocare noua, un vis imposibil sau macar improbabil... In preajma sarbatorilor si a noului an insa micile obsesii, dorinte si vise o iau parca razna in mintea tuturor, in vartejuri, ca apa in apropierea unei cascade. Fie ca e vorba de momente ascunse in suflet despre sarbatori de mult trecute din vremea copilariei pe care am vrea sa le retraim, fie ca e vorba de un vis neatins inca... pentru ca intotdeauna capra vecinului e mai grasa si, pana la urma, toate par mai grozave in vitrina.
Exceptand cele doua categorii mai sus mentionate schimbarea anului vine cu asa zisele "New Year's resolutions" sau lista obiectivelor pe care ni le propunem sa le atingem pentru noul an. Intr-adevar, nu e asa tentanta ca primele noua pentru ca cele 365 de zile nu-s de-ajuns de cele mai multe ori. Grea povestea cu doritul si visatul, mai usor cu amintirile. Asa ca intre mirosul rascolitor de sarmale si coaja de portocala, ambele rascolitoare de amintiri, incape si o mica dorinta. Va doresc sa prindeti un vis mai mic sau unul mai mare, ori macar sa traiti si/sau retraiti momente placute alaturi de cei dragi!
La multi ani din departari, de-aici de unde anul se schimba cel mai repede!


2 comentarii:

  1. Mulţumesc de gandul frumos si bun si-ti doresc un nou an cu bucurii in fiecare zi, cu inima usoara si oameni buni, cu sanatate deplina si frumuseti care sa-ti incante sufletul!
    La multi ani! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Ami!

    Ieri m-am intors din India, despre care voi incepe sa relatez in curand.

    Eu am cateva vise pe care sper ca Timpul sa ma lase sa le mai implinesc...

    La multi ani, 2011!

    RăspundețiȘtergere