luni, 23 august 2010

Pauza in bucatarie - fructe de mare

Unul din aspectele placute ale sederii mele aici este ca, datorita oceanului care e la o aruncatura de bat, am parte de peste si fructe de mare proaspete, magazinele imbiindu-ma cu o oferta extrem de variata. Ador sashimi-le, adica peste si fructe de mare crude. Prefer pestele, in special tonul si somonul in forma negatita, celelalte insa merg mai bine intr-o reteta care imi place foarte mult, simpla si rapid de facut. Evident, nu e recomandata celor care au o problema sa vada tentacule in farfurie! 

Cat de simplu e? Dupa ce-au fiert putin se calesc toate detinatoarele de tentacule (caracatita, sepie) si nu numai (creveti, decorticati binenteles, scoici si ce se mai gaseste la indemana din aceeasi categorie) se calesc cum ziceam in putin unt si ulei de masline, cu usturoi pisat si ghimbir ras sau taiat. Apoi putina zeama de lamaie sa balanseze aromele, niste vin si la final putina branza care sa definitiveze sosul de vin alb. Alaturi merge o portie de risotto, cartofi sau ce are fiecare la indemana si dupa gusturi. 

Si-asa, povestindu-va despre mancare, mi s-a facut pofta de un peste afumat... dar pentru asta mai am putin de asteptat. 
 




8 comentarii:

  1. Da! Drept dovada nu exista poza cu produsul final in farfurie:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bleahh!! ...... şi la noi nu se mai găseşte Emetiral prin farmacii!
    Ami dragă, hai acasă, la un peşte prăjit cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante pozele dar ma tem ca eu as muri de foame :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)N-am incercat dar cred ca merge si cu carne de pui in loc de tentacule! Oricum cu putin usturoi si-oleaca de vin se dreg toate;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca am autorizat comentariile in ordine inversa fata de cea in care raspund:P scuze

    @PN Maica-mea e de aceeasi parere:)) Pestele cu mamaliga si usturoi il am si aici, dar s-a retinut invitatia! :D Si cu ocazia asta imi ploua iar in gura si e doar 1.40 AM :))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua, foarte faina descrierea, intamplator am ajuns pe acest blog si imi plac tare detaliile despre japonia :) parca as fi eu acolo, parca asteptam eu trenul sa ma duca la ambasada pentru viza pt SUA. Cer scuze ca m-am introdus asa deoarece nu sunt vreun prieten de-al tau, doar ca nu am gasit unde anume sa imi spun parerea placuta despre site. have fun in continuare si continua sa scrii despre viata in Japonia vazuta cu ochii unui roman.

    Daniel.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos! N-ai de ce sa iti ceri scuze, ma bucur ca ti-a placut ce ai citit. O sa incerc sa scriu lucruri si mai interesante, acum sunt intr-o "astenie de august", de vacanta!
    Te mai astept pe aici!

    RăspundețiȘtergere