marți, 10 august 2010

Pauza de film

Am fost la film cu Bianca. Ea e mare cunoscatoare si iubitoare de cinema. Pentru mine Leonardo di Caprio si Tom Cruise... e totuna. N-am mai fost la un film de ani buni si, mergand acum, mi-am dat seama ca nu se compara nici privitul la televizor, nici la calculator sau in alta parte cu vizionatul unui film la cinema indiferent de subiect si indiferent de cat de bun sau mai putin bun e filmul. 

Recent am vazut doua: Inception si Salt. O sa incep cu ultimul. Cu toata publicitatea din care parea super interesant, il recomand doar iubitorilor de Angelina Jolie. Cusut cu multa ata alba pare a avea un scenariu scris de copil de gradinita. In afara faptului ca-i casapeste pe toti, cu mici exceptii, mare filosofie nu se mai intampla pe-acolo. Jumate din americani is de fapt spioni rusi, dar au cam toti aceeasi soarta. Angelina n-o prea incaseaza si cand totusi mai prinde o lovitura nu e niciodata extrem de afectata, asa ca mereu exista jumate de fata batuta, jumate scoasa ca din cutie. Intr-un final America e salvata, insa catelul ramane la vecina. 


Desi fictiune, Inception pare mult mai apropiat de realitate. Inteligenta ideea, inteligenta povestea, bine realizat. Nu e genul ce merge povestit in doua fraze. Am si o noua simpatie printre actori, Watanabe Ken, care, desi are rol principal, nu apare nici in trailer nici pe afis. Pe pagina lor de internet apare, dar totusi... Americanii astia... Ideea e ca nu te plictisesti cat dureaza filmul decat poate daca nu pricepi ce se intampla acolo, iar povestea se leaga foarte frumos, plus ca ai la ce te gandi si dupa. 


Pana la urmatorul film revin la serialele mele politiste la care ma uit cu coada ochiului in timp ce-mi vad de treburi prin casa.

8 comentarii:

  1. Si noua ne place de Watanabe-san (http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Watanabe) :)...! Bun actor! Nu ratam nici un film in care joaca si el!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce parere ai despre Inception? Eu n-am mai vazut nici un film cu Watanabe Ken... Trebuie sa recuperez :P Ai vreo sugestie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Super postare.Total de acord in legatura cu filmul Salt.Dar lasa ca mai avem putin si vine "Umizaru".De-abia astept!

    Multumesc pentru pozica lui Ken,febletea mea,cel mai super japonez.(dupa Takeshi,normal!)

    RăspundețiȘtergere
  4. =))) e cel mai fain actor japonez, nu ca as fi vazut eu multe filme japoneze! Da' arata bine nu numai ca actor dar ca si barbat! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta ziceam si eu!Eu sunt indragostita fara leac de el!!!!Ha,ha,ha.Asta inca de acum vreo 6 ani,cred.

    RăspundețiȘtergere
  6. ;;) long story! eu nu-s inca indragostita de nici un actor, din astia care joaca prin filme adica:)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ca mi-ai dat un pont! O sa il urmaresc si eu. Deocamdata, mie imi plac actorii sud-coreeni Uhm Tae Wong si Kim Nam Gil. Pe primul l-am vazut in mai multe seriale, pe celalat doar in doua. Dupa cate stiu, ambii au fan-group in Japonia si fac vizite pe acolo. Poate ai auzit de ei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am nici cea mai vaga idee... nu ma prea uit nici la seriale (cu mici exceptii si alea americane)

    RăspundețiȘtergere