miercuri, 21 iulie 2010

Cu tremurici...

S-a dus Tsuyu, nu-l plang, ma saturasem de atata ploaie. Acum ma coc, sunt de la 32 de grade in sus, la umbra. In aer se simt mai multe. Ma gandeam zilele trecute ca ar merita un monument cel care a inventat sistemele de climatizare. Traiasca vara, asa mai apuc si eu sa mai si muncesc, profitand din plin de adiera aerului conditionat desi nu mi-ar sta rau nici pe plaja.
Si ma mai gandeam ca a trecut destul de multicel de cand pamanatul ne-a luat cu ... tremurici! Nu ca mi-as dori, Doamne fereste! Doar ca era suspect. N-a trebuit sa astept mult, doar pana astazi dimineata cand in timp ce rontaiam ceva la micul dejun, pe la sase si jumatate, a inceput sa se zgaltaie scaunul. Uitandu-ma la apa dintr-o sticla pe care o aveam la indemana, mi-am confirmat, desi nu mai era nevoie, ca e vorba de un  cutremur. La cateva minute a aparut si pe internet informatia. 
Vad ca deja le estimez intensitatea fara aparate de masura! M-a surprins sa vad ca au fost mai mult sau mai putin zgaltaite douazeci si una din cele patruzeci si sapte de prefecturi ale Japoniei, de obicei cutremurele astea sunt mai localizate. Vroiam sa va dau niste cifre sa va faceti o idee, doar ca japonezii au o scala a lor de indicat intensitatea unui cutremur si aceasta se refera la cat de tare se scutura pamantul si e data pe locatii, cam cat il ia cu tremurici in fiecare statie seismica in care se fac masuratorile.
Nu ma incanta nici ideea si nici senzatia data de cutremure, asa ca sper sa nu am parte de foarte multe si intense pe-aici, cel putin nu la propriu!

9 comentarii:

  1. Dupa cum povestesti nu esti inspaimantata, ceea ce-ti doresc si pe mai departe.
    Eu am ramas cu sechele, ma ia cu transpiratii numai cand citesc ce scrii.

    Zgaltaieli rare si usoare! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. La propriu, trebuia să te fi obişnuit până acum cu "tremuriciul" japonez, altfel ......... mai gândeşte-te dacă nu ţi-ar fi mai bine acasă, în Românica noastră dulce-amară-acră!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ce sa ma inspaimante? diferenta intre un cutremur si situatia din tara este ca un cutremur se mai si termina, de obicei in cateva secunde...

    RăspundețiȘtergere
  4. Japonia o tara pe care si-ar dori orice tanar sa o viziteze,chiar unicul meu fiu cu multi ani in urma dorea sa ajunga acolo ,dar te rog frumos sa-l primesti tu acum prin intermediul Soarele vietii noastre, accesand pe Google cand ai putin timp la dispozitie.
    Multumesc din suiflet pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru comentariu. In general cred ca tinerilor le place sa calatoreasca! Pacat ca nu prea multi pot face asta.
    Ce-ar trebui sa caut pe Google?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am scris si mai sus acest titlu SOARELE VIETII NOASTRE PUSI Multumesc din suflet pentru atentia acordata.

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am intristat citind, motiv pentru care mi-a fost greu sa pun si aici o replica... Imi pare sincer rau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oricum eu iti multumesc din suflet pentru
    gazduirea fiului meu in casa ta si tara unde traiesti tu acum.
    Gandurile mele bune sa-ti fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult! Sper ca "impartirea" lucrurilor minunate legate de fiul dumneavoastra sa va amplifice amintirile placute pe care le aveti si sa mai estompeze din cea mai cumplita durere ce poate exista pe pamant...

    RăspundețiȘtergere