De cand m-am intors in Hamamatsu am observat ca in apropiera cladirii unde stau a aparut un gard inalt de vreo trei metri care ascundea un santier. In urmatoarele zile am studiat zona, mai ales ca din bucatarie privelestea e direct spre locul cu pricina.
Nu m-am prins inca in ce lucrare sunt implicati, deocamdata cred ca s-au ocupat cu organizarea santierului. Si mi-am zis ca ar fi interesant sa vedeti si voi cum se lucreaza in Japonia.
From Santier |
Toate operatiunile sunt planificate pe zile si trecute pe un panou in fata intrarii. Tot acolo scrie si scopul santierului, evident in kanji asa ca nu va asteptati sa va traduc ca n-am ajuns inca la nivelul asta de japoneza! In plus nu-i prea vad ce fac in timpul zilei pentru ca de obicei ma intorc acasa dupa ce ei au terminat de mult activitate.
From Santier |
Sa continui cu descrierea exterioara: au cutie postala, oglinzi postate la iesiri astfel incat sa fie evitat orice fel de accident; la colt gardul e facut din material transparent, probabil tot pe considerente preventive; semne clare cu „don't enter” sunt postate la vedere.
From Santier |
Ce-mi place cel mai mult sunt ghivecele cu flori pe care le-au pus in jurul gardului si de care au grija in fiecare zi. De cealalta parte a gardului o „baraca” care probabil serveste de birou, garantat cu tot ce au nevoie; cateva toalete ecologice si nelipsitele automate de racoritoare pe care le gasesti la tot pasul si mai ales acolo unde ai nevoie.
From Santier |
O treaba inteligenta mi s-a parut cea cu „aleile” improvizate din placi metalice, bune o data pentru ca masinilie care circula pe aici nu se cara tot pamantul de pe santier pe asfalt, si-n al doilea rand pentru ca nu lasa santuri in pamantul din zona respectiva.
From Santier |
From Santier |
O sa va mai tin la curent cu ce se va mai intampla. Lucrarea ar trebui sa se termine pe 31 martie anul viitor, lucru de care nu ma indoiesc, avand in vedere ca este vorba de Japonia.
Buna, Ami!
RăspundețiȘtergereCred ca iti pot spune eu ce anume se construieste acolo si nu cred sa ma insel. Este vorba de un nou camin pentru studentii straini despre care am auzit la ultima noastra vizita la Universitate. Faptul ca terenul de care spui (cel din spatele magazinului Entetsu din cate mi-am dat eu seama) se afla in imediata apropiere a actualelor camine, intareste presupunerea mea. Daca este asa, vom deveni vecini in acelasi imobil, sansele de a primi cazare in noul camin, asa cum ni se spusese, devenind nule.
O saptamana frumoasa!
S-ar putea sa ai dreptate, auzisem si eu zvonul.
RăspundețiȘtergereSi devenim vecini? Super! Va astept atunci! Eu tocmai ce primisem un raspuns negativ legat de prelungire numai ca si-au dat seama ca n-au cum sa nu prelungeasca si-am prins cica ultimul loc ramas. Asta ma face sa cred ca povestea cu caminul nou e adevarata, din ce in ce mai multi straini venind aici.
O saptamana minunata si voua!
Ami, esti cu adevarat o norocoasa! Rare sunt cazurile ca cei ce au beneficiat de cazare la camin timp de un an de zile sa isi poata prelungi sederea. Regulile sunt foarte stricte si, dupa cum bine stii, japonezii nu le incalca sub nici o forma. Si daca ne gandim cum stau lucrurile in caminele studentesti de pe la noi (din Romanica noastra draga) unde banul face legea...
RăspundețiȘtergereAbia asteptam sa ne intalnim! Mai sunt doar 3 lunite...
Toate cele bune!
:D Da, stiu ca sunt norocoasa. Am noroc ca programul cu care am venit aici - dublu doctorat - prin protocolul incheiat intre japonezi si romani japonezii se "obliga" sa imi asigure cazarea in camin pe toata perioada doctoratului ;)
RăspundețiȘtergereNu vreau sa ma gandesc cum stau lucrurile la noi in tara ca stiu foarte bine... Am stat mai bine de zece ani in camin.
Si eu astept sa ne intalnim!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergeremai sunt ceva noutati despre organizarea de santier?
RăspundețiȘtergerenu de alta, dar ce vad in poze imi demonstreaza ca nu sunt nebun sa cer astfel de lucruri :)