luni, 21 martie 2011

Oficial imi este bine

A trecut tsunamiul mediatic care, dupa mine, a facut mai multe ravagii decat un val de apa. Au trecut si momentele grele pentru "celula de criza" si s-a dovedit din pacate inca o data ce decizii total neinspirate si pripite pot lua autoritatile romane... Cei 300 de romani ajutati au fost 30, banii alocati insa tot au fost platiti = risipiti. Raman la parerea ca totul a fost facut doar ca sa fie facut, nu ca sa fie ajutati romani si asta cu efort minim din partea autoritatilor. Pacat pentru cei care chiar au nevoie de o mana de ajutor si n-au putut tine ritmul alert in care s-au luat/schimbat deciziile.

S-au dus pe apa sambetei si prezicerile... Sunt foarte dezamagita. Da' in caz ca totusi o sa vina apocalipsa, am hotarat sa ma bucur de viata cat incape, ceea ce-am si facut weekendul asta. Si weekendul asta. Dupa care a inceput saptamana foarte inspirant, cu o zi libera, pentru ca sarbatorim aparitia oficiala a primaverii. Deci oficial imi este bine, neoficial mi-e si mai bine, insa nu toate-s de pus pe blog, nu?! 

Un sfat pentru dragii de-acasa si de pe alte meridiane care isi fac griji: inchideti televizoarele (sau treceti pe programe serioase de-al de Discovery, National Geographic, merge si-un Disney Channel, ori un film) asa faceti si putina economie de energie, nu mai luati ziare, iesiti mai bine la o plimbare (daca n-aveti vreun nor de cesiu sau iod pe-afara!) bucurati-va de ce aveti, nu va faceti griji pentru japonezi si nici pentru noi. Suntem in siguranta aici, mai in siguranta decat in orice alt colt de lume! Japonia o sa treaca si peste asta cu bine. Soarele inca straluceste si e primavara. Oficial.



12 comentarii:

  1. buna ! ce stii despre codomo teate se mai da din iunie sau se taie de tot? circula pe net ca se taie o fi adevarat? pt mine conteaza mult si cei 13 mii pe luna :(
    mersi si scuze de abordarea asa directa

    RăspundețiȘtergere
  2. Optimismul tau e foarte tonic, Ami si ma bucur ca esti asa! Fotografiile sunt minunate si arata ca, cel putin pe acolo, primavara si-a intrat in drepturi. La noi, dupa ce ne-a momit cu cateva zile calde, ne-a dat din nou peste nas si ne-a tinut mai mult in case, cu ploi si frig. Dar, se zice, ca de maine se incalzeste din nou si asa ar si trebui fiindca, nu-i asa, azi este prima zi oficiala de primavara :)

    Sa-ti fie primavara japoneza frumoasa si inflorita, numai cu ninsori de petale de cires!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa pot molipsi lumea! Multumesc, ador primavara aici! Si iarna care e tot un fel de primavara avand in vedere ca e plin de camelii, panselute, narcise si alte flori. The best is yet to come! Acusi infloresc ciresii.
    Va doresc zile calduroase si pline de flori!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah, ce-as vrea sa vad si eu potopul de sakura! Si florile de prun imi plac tare :)
    Am auzit ca ar fi un cires japonez in Gradina Botanica din Bucuresti, cred ca ma duc sa-l vad in curand, cand mai cedeaza frigul si la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. cele 30 de persoane " salvate " au fost nevoie sa plateasca 1000 de euro biletul de avion , 1000 pt adult 500 pentru copii - cel putin asa se aude la Tv pe la noi -- deci fara cuvinte :*

    RăspundețiȘtergere
  6. cele 30 de persoane " salvate " au fost nevoie sa plateasca 1000 de euro biletul de avion , 1000 pt adult 500 pentru copii - cel putin asa se aude la Tv pe la noi -- deci fara cuvinte :*

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Mirona: mai e putin pana la sakura... deodata ma multumesc cu restul florilor! e buna si gradina botanica, promit insa sa aduc putina ploaie si aici!

    @ Natu: da, asa e... asa se vede si de aici: lucru facut de mantuiala cap coada

    RăspundețiȘtergere
  8. iesiti mai bine la o plimbare ... bucurati-va de ce aveti,
    ...nu va faceti griji pentru japonezi si nici pentru noi.
    Cu prima parte sunt de acord, ma bucur din suflet de tot ceea ce am, dar in ceea ce priveste partea a doua, cred ca nu e rau ca m-am gandit la sufletul japonezilor care s-au dus pe alta lume, sau la cei care inca sufera...

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu ma gandesc la cei care in momentele astea nu au ce am eu... insa nu pot sa ii ajut cu nimic si prefer sa alung ingrijorarea din sufletele celor care isi fac griji pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu-mi fac griji pentru japonezi, fiindca ei stiu sa renasca de fiecare data,dupa orice cataclism.
    Imi fac griji doar pentru cei care se cred japonezi.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu pentru cei care apara patriotismul dintr-o umbra indepartata

    RăspundețiȘtergere