miercuri, 16 martie 2011

Japonia e sub ape...

Mintile bolnave nu s-au oprit se pare la a scorni doar scenarii ci le prezinta ca realitate… Tocmai ce-am aflat de acasa ca jumatate din Japonia e sub ape! Breh, va uitati prea mult la filme americane! Treziti-va! La cati munti sunt pe aici trebuie sa creasca nivelul Pacificului cu vreo 4000 de metri! De ce oare oamenii sunt mai dispusi sa creada un lucru putin probabil insa de senzatie? Treceti putin si prin creierasul din dotare toate informatiile pe care vi le ofera media.

 Armata interzice accesul pe cale terestra in nordul tarii vanatorilor de senzational si nu numai, ceea ce e foarte bine. Probleme sunt si inca nu sunt rezolvate insa lumea ar trebui mai mult sa ajute fie si printr-o rugaciune decat sa caute pe internet si la tv imagini cu oameni suferind, raniti, case distruse si vapoare ajunse la etajul doi al cladirilor… Media vrea doar sa vanda o paine, sa faca rating, asa ca se exagereaza din plin. N-am vazut pe nimeni sa starneasca de exemplu un val de protest ca nu se face nimic pentru consolidarea cladirilor in Romania de exemplu…

S-a turnat gaz pe paranoia si frica oamenilor, incat au inceput unii sa creada ca maine se rupe pamantul in doua si vine tsunami-ul si-n locurile in care nu e mare sau ocean. Si ma refer si la Romania de unde primesc mesaje de oameni mai speriati de cutremure decat mine. Din punctul de vedere al constructiilor din tara ii inteleg. Insa dragilor, daca nu ma agit eu aici unde se intalnesc trei placi tectonice si am avut 3 cutremure mari in patru zile, nu stiu de ce va agitati voi! Si daca maine suntem inghititi de o gaura neagra va ajuta cu ceva ca stiati cu o zi inainte? Vede-ti-va de viata, grijile n-aduc decat riduri! Ziceti mersi ca n-a fost la voi cutremur puternic, aprindeti o candela pentru cei de aici si traiti-va viata pentru ca e scurta oricum!

8 comentarii:

  1. Nici la centrala nucleara afectata nu sunt de asteptat amenintari ale sanatatii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde daca vor tine sau nu situatia sub control, cat material radioactiv o sa scape de-acolo si mai ales in ce directie bate vantul! Si daca in '86 n-am patit nimic la 500 km de Cernobil in situatia in care norul radioactiv a venit exact spre Romania, poate scap si-acum la 400 km de reactor... Mai e insa cale lunga pana la asa ceva si n-are rost sa facem scenarii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca toti oamenii care au de-a face cu Japonia sau stiu ceva mai multe despre cum se traieste acolo fac apel la calm si resping alarmismele :))

    Dar parca vorbim degeaba! Ne acopera atat media romaneasca, cat si media din alte tari straine. Mie mi se pare evident ca acestea nu au cum sa fie ok, doar au interese comerciale, sunt departe de locul tragediei si nu au o responsabilitate de a linisti populatia sau de a se face utile catre populatie...

    Isi fac treaba, da! Fac rating si bani. Daca tragedia s-ar fi intamplat la ele in tara sau mai aproape, in orice caz, poate nu s-ar fi grabit asa sa publice titluri panicoase si avertismente de apocalipsa. Nu de-alta, dar alte natii n-ar fi stat asa cuminti in fata impulsurilor mediatice :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Te salut de la ... aceiasi 500 de km de Cenobil. Vin in fiecare zi aici, la fereastra ta, pentru a afla vesti calde si pertinente. Si, in fiecare zi, ma incarc cu energie pozitiva si incerc sa traiesc viata - ca si asa e scurta. ;) Iti doresc multa sanatate si impliniri! Mariana

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mirona: Da... asa e, insa pentru mine subiectul media e incheiat. Si nu ma gandesc neaparat la cei loviti de tsunami cat la cei care acum in mod constient isi sacrifica viata si sanatatea lucrand pentru a reconecta centrala nucleara la reteaua electrica si a repara pompele, asta ca sa ne salveze pe noi, astia, restul, care nu prea stim sa apreciem ce-avem...

    @ Mariana: Ma bucur mult sa aud asta! Multumesc din suflet pentru mesaj; am ramas uimita cat de multi s-au oprit o clipa si-au scris un rand pe blog, mail, facebook.
    Toate cele bune acasa unde astept si eu sa ajung de Paste! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos blogul tau - ma bucur ca l-am descoperit! In privinta exagerarilor media, stii doar ca suntem experti in asta! Dumnezeu sa va/ne pazeasca pe toti de rau!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cele mai importante sunt ultimele cuvinte din mesajul tau de aici. Diseara o sa aprind o candela...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Maria si Stefana! Sa dea Domnul sa se termine toate cu bine!

    RăspundețiȘtergere